ZiZi

Az ételbár, amit mindenkinek egyszer ki kell próbálnia

Végre itt a jó idő, az emberek már egyre több időt töltenek a szabadban, programokat csinálnak barátokkal, családdal. Vannak, akik a szabadban főzőcskéznek, grilleznek, sütögetnek, mondhatni, hogy a gasztronómia ilyenkor még jobban feléled.  Az éttermek is megnyitották már a kiülős részeket, így ebéd vagy kávézás közben is kényelmesen lehet beszélgetni és élvezni a jó időt.

A belvárosban számtalan ételbár üzemel, egyre nagyobb népszerűségnek örvendve. Én is szeretem az ilyen helyeket, a barátaimmal gyakran járunk ételbárba, és szerencsére mindig találok valami finomságot, amit szeretek. Nem mellesleg árban is nagyon kedvezőek, így ajánlani tudom mindenkinek, hogy próbálja ki.

Szerencsém van, mert nagyon jó helyek vannak az egyetem és a munkahelyem közelében is, így, ha esetleg ebédelni szeretnék valahol, akkor nem kell messze mennem. Néha még a kollégáim is eljönnek velem, hamar megszerették ők is ezeket az ételbárokat. Mivel közel vannak és van egy hangulata is az egésznek, egy ilyen ebéd után sokkal jobb kedvünk van, hogy egy kicsit kimozdultunk az irodából, így sokkal nagyobb energiával tudunk nekivágni a délutáni munkának.

Másrészről, egy nehéz délelőtt után az iskolában, nagyon jól esik beülni a legközelebbi ételbárba és nyugodtan megebédelni anélkül, hogy bárki is zavarna, és végre nem kell legalább fél óráig stresszelnem bármin is.

A gasztronómia amúgy is közel áll a szívemhez, anyukám szakács, így már kiskorom óta tanít, hogyan kell a különböző finomságokat megfőzni. Sokat tanultam tőle, bár rájöttem az évek során, hogy én szívesebben sütök, mint főzök, úgyhogy néha megosztottuk a feladatokat anyukámmal otthon. Most, hogy már elköltöztem, főzni és sütni is nekem kell, más nem csinálja meg helyettem. De nem is baj, ha nincs kedvem egész délelőtt a konyhában sürögni-forogni, akkor beugrom egy ételbárba. Ez akkor is egy jó lehetőség, ha nincs időm főzni. Gyakran előfordul, hogy tanulás és munka mellett késő este már nincs kedvem, sem energiám főzni másnapra.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, egyszer mindenképp érdemes kipróbálni, az ételbár remek választás mindenki számára!

Back to Top