ZiZi
  • Home
  • /
  • Ételek másnaposságra – rossz üzenetet közvetítünk ezzel?

Ételek másnaposságra – rossz üzenetet közvetítünk ezzel?

Az alkoholbetegség a társadalmunk egy igen jelentős részét érinti. Sokan vannak, akik nem tudnak leszokni az alkoholról, akiknek az élete, a karrierje, a kapcsolatai tönkremennek az alkohol miatt, de félnek segítséget kérni.

alkoholbetegség
alkoholbetegség

Az alkoholizmus nagyon nagy probléma, a tizenévesek mégis minden hétvégét ivással töltenek. A társadalom egyik fele az alkoholizmustól szenved, a másik fele pedig afelé halad. Nehéz megmondni, hogy a rendszeres iszogatásból mikor lesz alkoholizmus. Egyszer-egyszer előfordul, hogy többet iszunk e kelleténél, de addig nincsen baj, amíg ezek az iszogatások rendszertelenek, megmaradnak a havi 1-2 alkalomnál. Persze akkor sem tanácsos annyira sokat inni, hogy teljesen kiüssük magunkat.

Az alkoholisták sokszor azért nem fordulnak orvoshoz, mert az ismerőseik körében is azt látják, hogy a túlzott alkohol fogyasztással nincsen semmi baj, hogy mindenki csinálja. Nem ismerik fel, hogy komoly segítségre van szükségük, csak akkor, amikor már késő, mikor már valamit feláldoztak az alkoholizmus oltárán. Ha pedig súlyos a függőség, nehezebb a leszokás is.

Az alkoholizmus társadalmilag egyre elfogadottabbnak tűnik, hiszen rengeteg “ivós story” kering a neten, és úgy tűnik, a másnaposságot is teljesen normális dologként kezelik az emberek, hiszen rengeteg másnaposan is fogyasztható étel receptje kering az interneten, ezzel is azt sugalmazva, hogy nem baj, ha az ember másnapos.

Ha egy-egy alkalommal iszunk, az nem is gond, de sajnos vannak, akik nem tudnak mértéket tartani, lassan pedig rászoknak az alkoholra. Akkor pedig már nehéz a leszokás.

Az alkoholbetegség hatékony kezeléséhez érdemes szakértői segítséget kérni. Sok olyan szanatórium van, ahol szakemberek segítenek a leszokásban.

Az egyik legjobb ezek közül a felepulok.hu, ahol elismert addiktológiai szakorvosok dolgoznak. Az egész szanatórium megálmodója egy családanya, akinek a gyermeke és férje is függő volt, így képben van az alkoholizmus súlyosságával, saját tapasztalatai alapján is segíteni tud nem csak a függőnek, hanem a családjának is.

Itt több korábbi függő is dolgozik, így akiket itt kezelnek, azok tapasztalt kezekben vannak.

A dolgozók folyamatosan az orvosokkal konzultálva segítenek leszokni azoknak, akik tényleg változtatni szeretnének a sorsukon.

Persze nem csak az a gond az alkoholizmussal hogy esetleg agresszívabb lesz az ember, hogy tönkremennek a kapcsolatai vagy a karrierje. Az alkoholizmusnak sok egészségügyi kockázata is van, a májbetegségek nagy része például az alkoholhoz köthető.

Ha alkohol problémáink vannak, vagy van olyan ismerősünk, aki ilyen gondokkal küzd, érdemes elirányítani a felepulok.hu, azaz a Felépülők – családi rehabilitációs központhoz, hogy szakértő segítséget kapjon és túl tudjon jutni a függőségeken. Hiszen minél előbb kezdik meg a kezelést, annál egyszerűbb az a függő személynek is, hiszen minél tovább függő valaki, annál nehezebb a leszokás.

Back to Top