ZiZi
  • Home
  • /
  • Ebéd közben érdekes információt szereztem

Ebéd közben érdekes információt szereztem

A munkahelyemen ebédidőben mindig kimegyünk egy nagyon kis hangulatos ételbárba enni. Itt mindig valamilyen finomságokat tudunk találni, amivel megtömhetjük a pocakunkat. Lehet választani reform és magyaros konyha között, és még az étel intoleranciában szenvedők is tudnak találni laktóz, glutén mentes ételeket, így ők sincsenek kizárva a vendégkörükből. A kollégáim és én is alig várjuk mindig a fél 12tőt, hogy elindulhassunk ebédelni. Mindig valamilyen eszmecserét folytatunk étkezés közben, így eljutottunk arra a témára is, hogy a kolléganőnk elmesélte, hogy éppen lakás eladásban van, hogy egy kertes házba tudjanak költözni, de ehhez első körben el kell adniuk a mostani kis belvárosi lakásukat.

Nagyon ígéretes vevőt találtak elmondása szerint már nagyon kevés választja el őket attól, hogy meg tudják kötni az adás – vételi szerződést. Az a nagyon kicsit valami pedig egy energetikai tanúsítvány a lakás energetikai fogyasztását illetően. Azt is megtudtuk az ebédünk során, hogy ez egy nagyon is fontos tényező a vételi szándék foganatosításánál, hiszen az eladó ezzel a tanúsítvánnyal biztosítja a vevőt, hogy a lakás állapot kiváló, mármint annak az állapota az, hogy megfelelő módon van szigetelve. Ezáltal nincs felesleges energia fogyasztása a számlák nem ugranak az egekbe. Ezt a kolléganőm is onnan tudja, hogy mivel az eladó feladata ezt a tanúsítványt beszerezni, gyorsan utána járt, hogy milyen úton módon is lehet a leggyorsabban. Nem csoda hiszen nagyon szeretnék eladni a lakást és ha van egy potenciális vevő, akkor meg kell őt fogni. Így hát az interneten kezdett kutatni és hamar talált is egy nagyon szimpatikus céget, amelynek a honlapja; e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/, nagyon jól szerkesztett, a kolléganőm rögvest kiismerte magát rajta.

e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/

Gyorsan utána is olvasott, hogy mit is takar ez az energetikai tanúsítvány, és olyan nagy szerencséje volt, hogy itt a honlapon; e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/, minden részletesen le van írva, – ezt az információt tudta nekünk is az ebéd során tovább adni. Szóval gyorsan informálódott is, hiszen nem volt nehéz dolga, ilyen szuper cég megtalálása után, akik mindent elkövetnek, hogy megrendelőik kedvében járjanak azzal, hogy minden releváns információt a honlapon feltüntetnek, ezzel az érdeklődők számára időt takarítanak. Nem kell keresgélni, és még azt is megkockáztatta kijelenteni a kolléganőm, hogy nem az, hogy nem kell keresni az oldalon, de ahogyan informálódik a cég tevékenységéről a látogató már azt is tudja, hogy más céget sem fog keresni, hanem velük készítteti el a tanúsítványt.
Amik a cég mellett szóltak az nem más, minthogy 12- 14 órán belül vállalják az energetikai tanúsítvány elkészítését és azt, hogy ennyi időn belül a megrendelő kézhez is veheti az elkészült dokumentumot és már mehet is az ügyvédhez az adás – vételi megkötni.
Ez a folyamat a kolléganőmnél sem volt másképpen, felkereste a céget és ott időpontot egyeztetett, hogy mikor tud a kollégájuk kiérkezni hozzájuk. Ott nagyon kedvesen elmondták, hogy a legközelebb található mérnök kollégájukat fogják küldeni, így már másnap ott is volt a kolléga, aki nagyon precízen felmérte az ingatlant, és már ott a helyszínen elküldte a központba az adatokat, hogy az irodában található kollégái meg tudják kezdeni a kiértékelést és a tanúsítvány kiállítását. Másnapra a kolléganőméknél volt a tanúsítvány, melyet futár segítségével juttattak el a lakásukra.

Back to Top