ZiZi
  • Home
  • /
  • A spejzben és a garázsban is jól jöhet egy erős polc

A spejzben és a garázsban is jól jöhet egy erős polc

A lakáséttermek az utóbbi időben nagyon népszerűvé váltak, így arra gondoltunk az egyik ismerősömmel hogy mi is belevágunk egy hasonló projektbe. A belvárosban örökölt egy nagyobb polgári lakást, ahol szép, tágas terek, nagy belmagasság áll rendelkezésre, s vannak olyan kisebb helyiségek is, ahol a háttérmunkálatokat és a tárolást megoldhatjuk.

A spejz értelemszerűen a tárolásnál vált a hasznunkra, de még mielőtt belevágtunk volna a projektbe, szükséges volt néhány kamra vagy garázs polc is, melyeken szép, katonás rendben elhelyezhetjük az alapanyagokat. Némi keresgélés után találtam is egy remek lehetőséget, mely tökéletesen megfelelt az elképzeléseinknek. Mivel egyikünk sem egy barkács ezermester, két megoldás jöhet szóba: vagy „hülyebiztos” polcokat veszünk, amit még mi sem tudunk elrontani az összeszereléskor, vagy olyan helyről rendeljük meg, ahol a szerelésben is tudnak segíteni.

Mivel nem akartam, hogy az újonnan beszerzett garázs polc, avagy kamra polc az első lehetséges alkalommal a nyakamba zúduljon teljes tartalmával, meggyőztem az ismerősömet, hogy inkább bízzuk ezt olyanokra, akik értenek is hozzá. Egyáltalán nem bántuk meg, hogy végül e lehetőség mellett döntöttünk, mert a szakemberek nagyon gyorsak és precízek voltak, tökéletes polcrendszert alakítottak ki nekünk, mely átlátható, s mégis, mindent elnyel, amit ebben a kis helyiségben tárolnunk szükséges. Az új polcaink horganyzott acélból készültek, úgynevezett salgó polcok, melyeknek az összeszereléséhez nem használtak csavarokat. Bár mi valószínűleg nem fogjuk ezt kihasználni, közel 300 kiló a teherbírása. Nem hiszem, hogy valaha is elégedetlenek leszünk vele.

Back to Top