ZiZi
  • Home
  • /
  • Lakásbiztosítás összehasonlítás szakszerűen, profi módra

Lakásbiztosítás összehasonlítás szakszerűen, profi módra

Enni az egyik legjobb elfoglaltság az egész világon! Nem csak azért, mert csillapítja az éhséget, hiszen ha csak ennyiből állna, akkor nem sok választana el minket az állatoktól, hanem az ízek, a textúrák, az állagok élvezetéből is! Mi értelme lenne kihagyni azt a sok csodálatos fűszert, pácot, szószt, hozzávalót? Persze, a tápanyagot e nélkül is magunkhoz vehetnénk, de nekem ilyenkor mindig a Mátrix című film ugrik be azzal a gusztustalan sárgás péppel, amit a legénység eszik, és ami gyakorlatilag csak egy tápanyagkoncentrátum, ízek nélkül. Pont ezért szeretek étterembe járni, és akár ugyanazt a fogást több helyen is kipróbálni, hogy megtudjam, ki készíti a legjobban. Persze van állandó törzshelyem is; egy nagyon régi kedves barátom a tulajdonosa, és legalább havi egyszer ott vacsorázunk vele. Azt mondja, hogy olyankor nem lehet tévedés, hiszen ő is velünk eszik, a szakácsok biztosan rendesen kitesznek magukért. Sok dologról szoktunk ilyenkor beszélgetni: az élet nagy dolgairól, közéleti kérdésekről, de szóba került már a zene, sőt, a lakásbiztosítás összehasonlítás is. Többek között tőle ismerem azt a biztosítótársaságot, akikkel újabban a lakásomat biztosítom, és meg kell mondanom, nagyon elégedett vagyok!

Ez a barátom már suhanckorunkban is nagyon értett az ízekhez! Baráti összejövetelekkor is mindig ő volt, akit megbíztunk a főzéssel, hiszen neki volt hozzá a legtöbb érzéke. Később, úrfi korunkban is minden lányt meg tudott szédíteni a főztjével, szóval nem véletlen, hogy szakácsnak tanult tovább, és elég nagyívű karriert futott be. Járt óceánjárón, folyami hajón, és olyan nagyvárosok neves éttermeiben is dolgozott, mint Párizs, Brüsszel, vagy éppen Koppenhága. A magáévá tette szinte az egész világ konyhaművészetét, és saját stílust alakított ki. Nem véletlen, hogy messze földről zarándokolnak hozzá a gasztro-rajongók, és a kritikusok is folyamatosan elhalmozzák dicséretekkel. Ennek ellenére megmaradt embernek és emberközelinek, valamint nem felejtette el, hogy honnan jött. Nem kerül annyiba nála egy vacsora, mint egy közepes családi nyaralás, és bárkit kiszolgálnak, aki betér, függetlenül attól, hogy szmokingban van-e, vagy farmernadrágban. Én mondom, ritka az ilyen rendes fickó!

Az egyik ilyen alkalommal történt, hogy sok egyéb mellett a biztosítások is szóba jöttek. Feltételeztem, hogy az éttermét, ami gyakorlatilag az életművét jelenti, nem hagyja biztosítatlanul. Annál is inkább, mert ha történne valami a bisztrójával, akkor nincs B-terve, erre tette fel mindenét. Igazából azért hoztam ezt szóba nála, mert nem sokkal korábban eszembe jutott, hogy nagyon régen néztem át a biztosítási papírjaimat, és kíváncsi voltam, hogy hányadán állok. Kiderült, hogy a lakásbiztosításom nem csak, hogy elavult, de még elég drága is lett az utóbbi években, szóval arra a döntésre jutottam, hogy bőségesen eljött az ideje váltani. De ehhez meg kellett találnom a megfelelő szolgáltatót, és a lakásbiztosítás összehasonlítás közel sem olyan könnyű feladat, ha nem áll rendelkezésedre első kézből származó vélemény, tapasztalat. Mert eredetileg úgy voltam vele, hogy mondhat bárki bármit, lehet egy ajánlat akármilyen kecsegtető, az akkor sem ér annyit, mint valaki olyannak a véleménye, aki aktívan használja is, és egzakt válaszokat tud adni a kérdéseimre.

Szóval egy kellemes vacsora kíséretében hosszasan elbeszélgettünk a témában. Mint kiderült, ő is hasonló elveket vall, és volt is már szerencséje nem egy társaságot kipróbálni, szóval a lakásbiztosítás összehasonlítás vele egy kicsit könnyebben ment, mintha csak ültem volna estéken keresztül otthon, a számítógép előtt, és különböző ajánlatokat böngésztem volna mindenféle referencia nélkül. Elmesélte a korábbi élményeit, tapasztalatait, meg persze azt is, hogy Nyugaton hogy is néz ki az ilyesmi. Igazából sok különbséget nem tudnék felsorolni az elmeséltek alapján, az viszont átjött, hogy szinte minden országnak megvannak a maga sajátosságai. De végül kilyukadtunk arra, hogy a mostani biztosításával rettentően meg van elégedve, mert mindamellett, hogy széles körű és költségkímélő, még a társaság emberei is nagyon közvetlenek és barátságosak voltak vele. Más helyeken csak akkor kezdték el emberszámba venni, amikor közölte, hogy igen jelentős összegért szeretne biztosítást kötni, az emlegetett vállalatnál viszont a kezdetektől fogva segítőkészek és korrektek voltak vele. Ez kell nekem, gondoltam!

A vacsora másnapján fel is kerestem annak a biztosítónak az oldalát, akit a barátom javasolt. Azt hiszem, nem túlzok, amikor kijelentem, hogy a továbbiakban a lakásbiztosítás összehasonlítás nem volt szükséges, hiszen, ahogy a klisés szöveg tartja: megtaláltam az igazit! Mindamellett, hogy a saját történetükről és szolgáltatásukról is egy csomó információt találtam, a blogjukon még további érdekes és figyelemfelkeltő írásokat olvashattam, amikkel felvértezve tovább nőtt bennem a bizonyosság, hogy őket kell választanom. Sajnos a régi biztosításom még nem volt az évforduló közelében, hogy ideje lenne benyújtani a lemondást, viszont így sokkal könnyebb szívvel tettem meg, amikor eljött az idő. Egyetlen percig sem hezitáltam, és még akkor sem inogtam meg, amikor felkerestek, hogy a szerződés megszüntetése helyett van egy jobb ajánlatuk. Mondtam nekik, hogy annál jobbat, mint amit kiszemeltem úgyse fognak tudni mondani, szóval vigyék csak végig az ügyet. Így, hogy a korábbi kötelezettség megszűnt, már a legnagyobb örömmel fordultam a barátom által ajánlott biztosítóhoz.

Az ügyintézés simán ment, hogy úgy mondjam, mint egy álom. Velem is ugyanolyan kedvesek és türelmesek voltak, mint a kedves vendéglátós barátommal, aki, velem ellentétben sokkal vastagabb biztosítást kötött. De nem hiába a lakásbiztosítás összehasonlítás, főleg annyi tapasztalattal, mint amennyi az ő tarsolyában lapul, hiszen így sikerült megtalálni a legjobb lakásbiztosítást jelenleg a hazai piacon. Nagyon széles körű az alap csomag is, és mellé még nem túl nagy felárral tudtam kiegészítéseket is mellé csapni. Így már kijelenthetem, hogy igazán teljes védelmet élvez a lakásom, beleértve a tárgyaimat, ingóságaimat is. Voltaképpen nem fizetek a megkötése óta sokkal többet, de a többszörösét kapom annak, mint amit a régi biztosítóm valaha is nyújtott. Így kell igazán felülkerekedni a versenytársakon! A minőségi szolgáltatás mindig le fogja győzni a mennyiségit, hiszen az emberek a pénzükre és a vagyonukra a legérzékenyebbek, amibe beletartozik a lakhelyük és a tárgyaik, bútoraik is.

Akármennyire hasznos is a lakásbiztosítás összehasonlítás, azért az biztos, hogy ha egy alkuszhoz fordultam volna, akkor valószínűleg ugyanezt az eredményt hozta volna ki, csak nekem többletköltséggel járt volna. Így viszont sikerült megspórolni egy plusz kört, és sokkal jobban jártam azzal is, hogy magam mentem be megtárgyalni az egészet. Így teljes egészében az én igényeimhez lett igazítva a lakásbiztosítás, és sokkal könnyebb szívvel zárom be magam mögött az ajtót, mikor elmegyek, mert tudom: a pénzemért anyagi biztonságban érezhetem magam.

Back to Top