ZiZi
  • Home
  • /
  • Ételbárban kaptam tanácsot a szép mosoly eléréséhez

Ételbárban kaptam tanácsot a szép mosoly eléréséhez

Tudni kell, hogy gyerekkorom óta nagyon kuszák a fogaim, ezt sajnos a szüleimtől örököltem. Amikor kicsi voltam, akkor sajnos még nem volt olyan nagy divat a fogszabályozó hordása, így nem is tudják a mai fiatalok, mennyire szerencsés helyzetben vannak. Egy akármilyen szabálytalan fogsorból is szép egyenes rendszert tudnak a szakemberek kialakítani manapság.

Az egyik hétvégén a férjemmel a kedvenc ételbárunkban jártam, mert nem volt kedvem főzni, viszont mindketten nagyon éhesek voltunk. Mindig jó választás ez a hely, mert nagyon finomat főznek, ráadásul az ételek mind elérhető áron vannak. Vacsora közben lépett be az ételbárba a férjem egyik kollégája, aki híres arról, hogy nagyon jó a humora. A megérkezésekor is elsütött valami igazán vicces poént, és én nevetés közben megszokásból a szám elé kaptam a kezem. Ezt nem értette, és megkérdezte ennek a mozdulatnak az okát. Elmondtam neki, hogy az önbizalmam mindig is rombolta az a tény, hogy nagyon kusza a fogsorom, ezért nem merek “teli szájjal” nevetni.

Erre elmondta, hogy a felesége is hasonló gondokkal küzdött, de sikerült megoldást találniuk erre a problémára. Ugyanis manapság már lehetséges fogszabályzó feltétele felnőttek számára is, így az áhított ragyogó mosoly mindenki számára elérhetővé vált. Rögzített fogszabályzó eszközzel lehetséges rendezni akár az én össze – vissza álló fogaimat is. Úgy döntöttem, felkeresem a férjem munkatársa által ajánlott fogászatot, ahol a feleségét is kezelték.

Tájékoztattak, hogy ez nem egy rövid folyamat, főleg felnőttek esetében. Kissé csalódott voltam, őszintén megmondom, de nem tántorított el ez a célom elérésétől. Azt is megtudtam, hogy először nagyon fontos a szájüreg megfelelő előkészítése. Ebbe beletartozik például a fogak betömése, a nem megfelelő tömések kicserélése, fogkő eltávolítása, illetve szükség esetén gyökérkezelés, valamint ha szükséges, a foghúzás is. Ezek után veszi kezdetét maga a fogak szabályozása, amely során az egyik legfontosabb szempont a folyamatos ellenőrzés. Fontos még a száj ápolása, és a fogszabályzó eszközök megfelelő tisztán tartása.

Nagyon hálás vagyok a férjem kollégájának, hogy megtudtam tőle azt, hogy felnőttek fogsorán is végeznek szabályozást. Illetve nem mellesleg a fogászatnak is, ahová járok, hogy a munkájuknak köszönhetően én magam is látom, hogy egyre rendezettebbé kezd válni a mosolyom. Nagyon várom azt a napot, hogy ne kelljen száj elé tett kézzel nevetnem.

Back to Top