ZiZi
  • Home
  • /
  • Munkás hétköznapok – még a nyomtató is kifogyott

Munkás hétköznapok – még a nyomtató is kifogyott

A munkahelyem a csütörtök mindig nagyon hajtós, napközben még egy kávét sem lehet nyugodtan meginni, a kávékísérő finomságok pedig egyenesen valószerűtlen távolba vesznek. A vezetőségnek ilyenkor jut eszébe, hogy hoppá-hoppá, holnap már péntek, gyorsan csináljuk, illetve csináltassuk meg a héten, amit még lehet. A fentről jövő nyomás kihat az alkalmazottakra is, mindenki nyakig belemerül a munkájába és eszelős módjára dolgozik. A nyomtatók folyamatosan dolgoznak, a nyomtatószoba ajtaját már nem is érdemes becsukni, úgyis berohan utánam a következő szorgos méhecske. Miközben a monitoromra meredtem és megállapítottam, hogy ez az általam elkészített kimutatástervezet akkor itt most maga a megtestesült tökéletesség, egy fura érzésem támadt. Mintha nem egy irodában dolgoznék, ez az egész itt és most inkább egy szövőgyárra hasonlít, a nyomtatók szövőszékek módjára zakatolnak, valaki feltépett egy újabb köteg papírt, valaki gőzerővel nyitja a toner papírdobozát, mert kifogyott a festék. Egy ilyen nap után biztos, hogy megjutalmazom magamat valami finomsággal a kedvenc helyemen. Belvárosi hely, modern, vonzó dizájn, hatalmas italpult, hívogató tapas-finomságok, mi kell még a munkában a munkában megfáradt dolgozónak a gőz kieresztéséhez?

Délután öt óra magasságában sikerült is belefeledkeznem kedvenc tapas-válogatásom ízharmóniájába, amikor feldübörgött a mobilom basszusgitár hangja. Ajaj, ez nem a lágy dallamú, pasztellrózsaszínnek beillő kedvenc csengőhangom, amin a család hív. Ez bizony a kőkemény rockzene, amit a kollégákra állítottam be. Kemény munka, kemény zene. Na lássuk, ki az és mi a probléma! Az új kolléganő, szegény, még mindig bent húzza az igát. A többiek (is) már biztosan letipliztek és senkitől sem tud segítséget kérni. Végső elkeseredésében engem talált meg. Fiatal, lelkes, szorgalmas munkaerő, a vezetőség részéről jó döntésnek ígérkezett a felvétele. Csak maradjon is meg ilyennek. Első számú probléma, hogy senki sincs bent, így nem tud senkit megkérdezni. Ez várható volt, csütörtökön öt óra után. Második számú probléma, a számítógépesek sincsenek bent. A mindenkibe ők is beletartoznak, tehát ők is leléptek fél öt után. A harmadik számú probléma, a nyomtatószobában az egyik nyomtató csíkot húz, a másik nyomtató egyáltalán nem nyomtat, a harmadik nyomtató hibaüzenetet jelez. Ja, ilyen előfordul a legjobb irodában is! A negyedik és legfőbb probléma, hogy amin most dolgozik, annak a projektnek hétfőn reggel nyolc órára készen kell lennie, kinyomtatva, összefűzve, és ő most még próbaidős, ami csak tovább nehezíti a helyzetét.

Semmi gond, nézzük az első számú szabályt! Amelyik nyomtató csíkot húz, na annál vedd ki a tonert és jól rázd meg. Lehet vele egy kicsit fénykardozni, integetni, az a lényeg, hogy jól mozgasd meg. Tedd vissza a tonert és nyomtass. Az eredmény a nullával egyenlő. Amelyik nem csinál semmit, azt passzolom. A hibaüzenetet kiírónál nézd meg a papírtálcát. Ja, hogy üres? Hát az gond, a nyomtatóban való papírok a számítógépesek szobájában vannak, a szoba pedig zárva. Holnap reggel sem lesznek bent, külső helyszínen kezdenek valamelyik telephelyünkön, csak ebédelni jönnek be. A nyomtatóba való papírok jó minőségű, speciális papírok, mivel technikai rajzokhoz kellenek, az illusztrációkat is kinyomtatjuk, hogy jobban lássuk az esetleges hibákat. A cégünk termékeiről készített fotókat is kinyomtatjuk és lefűzzük a termékkatalógusba. Kell valami jó papír a nyomtatáshoz.

Semmi gond, újtarevezés! Laptop elő, rákeresés, nyomtatóba papír, nyomtatás, fotópapír, ennyi szerintem elég is lesz. És láss csodát, megvan, https://nyomtatoalkatresz.hu/papir. Van itt mindenféle papír, amire csak egy irodában szükség lehet. Tervezéshez, technikai rajzokhoz, illusztrációkhoz és még fotónyomtatáshoz is. Különböző méretben, matt vagy fényes felülettel. Elérhető áron, jó minőségben, a futárszolgálattal kiszállíttatják, a fizetés online, kényelmesen és biztonságosan történik. Az általuk forgalmazott termékekre garanciát vállalnak. Kedvezményeket is lehet igénybe venni és a megrendeléshez nincs szükség regisztrációra. Ha valami probléma adódik, az ügyfélszolgálatuk készségesen segít.  A szokásos szállítási időtől eltérő szállítást megpróbálják leegyeztetni a futárszolgálattal. Ez az, ez kell nekem, a probléma kipipálva! Megrendelem, visszaigazolják, a weboldalukon nyomon követem, futár kiszállítja. A kedvezményeket megjegyzem magamnak, a weboldalukra még visszatérek. A nyaraláson készített fotókat még sem nyomtattam ki a nagyiéknak, kell valami jó fotópapír nekem is!

Back to Top