ZiZi
  • Home
  • /
  • A csajok megleptek valami igazán eredetivel

A csajok megleptek valami igazán eredetivel

Ez a remek ötletünk is a Zizi bárban született meg, mint a legtöbb. A Zizi bár a törzshelyünk a csajokkal. Mondjuk, fent állt a veszélye annak, hogy Marcsi megérkezik és akkor nem tudjuk tovább tervezni a lánybúcsúját. Pedig nagyon bele voltunk merülve a témába és nem akartuk tovább halasztgatni. Szerencsére nem jött, pedig ő lakik a legközelebb a bárhoz. De nem tudta, hogy ott vagyok, úgyhogy miért is jött volna? A vőlegényével más a törzshelyük.

Az alapoktól kezdtük a találgatást. Semmiképp sem szerettünk volna a belvárosba tartani a lánybúcsút. Az túl mainstream és amúgy is sokat buliztunk már bent közösen. A mi kerületünkben meg igazán nincsenek annyira jó helyek. Mármint itt a Zizi bár, de egyértelmű, hogy senki nem örvendene annak, ha a lánybúcsúja ott lenne megtartva, ahol egyébként az estéi nagy részét tölti. Hát hol abban a fun?

Úgyhogy el kezdtünk ötletelni mindenfélét. Úgy gondoltuk, hogy jó lenne valami minimális mozgás és természet, de úgy, hogy ne legyen túl fárasztó, hogy éjszaka még tudjuk bulizni is. Szóval sziklamászást meg más hasonló extrém dolgokat kizártunk, pedig amúgy Marcsi nyitott lett volna rá, valószínűleg. Aztán Kata bedobta az ötletet, hogy jó lenne valamit a Balatonnál. Ott vannak jó helyek bulizni és biztosan lehet érdekes dolgokat csinálni, ami nem csak arról szól, hogy egész nap ülünk és iszunk. Szóval beírtuk a keresőbe, hogy lánybúcsú Balaton és azonnal meg is találtuk, amit kerestünk! A tökéletes ötlet: vitorlázás! Na persze kapitánnyal együtt. Nem megtanulni akarunk, csak élvezkedni egy kis időt.

A siófoki székhelyű BalatonPro céget találtuk a legszimpatikusabbnak a lehetőségek közül. A cégnél gondoltak arra, hogy minden csoportnak más és más elvárásai lehetnek, ezért többféle csomagot is létrehoztak. Nekünk annyira tetszett az egész lehetőség, hogy még a vőlegény barátainak (akik között van a férjem) is felajánlottam, hogy gondolkozzanak el ezen, mint ötlet, mert nagyon vagány és legénybúcsúra is komoly ajánlataik vannak. És az egyetlen ok, ami miatt nem ezt választották, az az volt, hogy egy napra terveztük a két búcsúpartyt és nem akartunk találkozni. Ami egyébként a Balatonon szerintem simán megoldható lett volna, főleg ha egyeztetünk a kapitányokkal és ők megbeszélik egymás között az útvonalakat, de rájöttünk, hogy a siófoki éjszakában már nehezebben tudnánk kikerülni egymást. Úgyhogy mi maradtunk ennél az ötletnél a fiúk pedig kitaláltak mást.

lánybúcsú Balaton

A két órás vitorlázós csomagba is tartoznak jó dolgok, például korlátlan italfogyasztás a vitorlázás közben, ingyenes belépők és különböző kedvezmények siófoki bulizóhelyekre és igény esetén egy étkezés a cég vendéglőjében, aminek egyébként panorámás kilátása van a Balatonra. A vitorlázás mellé járó ajánlatokat jónak találtuk, de a két óra az mégiscsak kevés. Vettük a következő csomagot. Ez már izgalmasabb volt. Ugyanúgy két óra vitorlázás volt hozzá az alap (habár ezt igény szerint lehetett változtatni) és ugyanúgy jártak hozzá a már felsorolt lehetőségek, de ami még egyedibb volt: a vitorláson lehetett tölteni az éjszakát a kikötőben. Oké, csak a kikötőben van és nem a tó közepén, de most őszintén: hányszor aludtatok vitorláson? Na ez az! Nagyon vagány lehetőség! Ami pedig még plusz: másnapra wellness belépők a kikötő melletti szállodába. Áh, na ettől már igazán csorgott a nyálunk. De nem akartunk addig dönteni, ameddig nem néztük végig a teljesen csomagkínálatot. Úgy beszéltük meg Marcsival, és nekünk is, mind négyünknek megfelelő volt, hogy a kijelölt hétvégén a szombatot és a vasárnapot is átengedjük a lánybúcsúnak. Tehát mindenképp egy éjszakás, két napos programot szerettünk volna kitalálni.

És akkor a következő csomag: egész nap vitorlázás a Balatonon egy kapitánnyal együtt, ugyanúgy korlátlan ingyen pia, siófoki szórakozóhelyekre belépők és kedvezmények, ugyanúgy éjszaka a hajón, a kikötőben, ugyanúgy wellness másnapra és igény esetén vacsora vagy reggeli a már említett panorámás vendéglőben. És hogy mit lehet csinálni egész nap egy hajón: először is gyönyörködni a Balatonban. Aztán megállni a tó közepén és fürödni a vízben. Bulizni és inni. Ennyi idő alatt akár ki is lehet kötni valahol és szét nézni a parton is. A jó a dologban pedig az, hogy ezek a csomagok tulajdonképpen csak irányadóak, de bárhogyan lehet variálni őket. Például ha saját piát szeretnél vinni, akkor az is megoldható. Mondjuk ez pont nem állt fenn a mi esetünkben.

Másnap felhívtam a céget és el kezdte egyeztetni velük. Többek között megbeszéltük azt is, hogy ha a lánybúcsú napjára rosszra fordulna az időjárás, akkor mit szeretnénk csinálni: természetesen opció a befizetett foglaló visszaadása is, ez az időjárás garancia. De ha szeretnénk, ők is tudnak B opciót nyújtani: korlátlan italozás a kikötő feletti bárban, panoráma kilátással a Balatonra és még a zenét is mi választhatjuk. Úgy döntöttük a lányokkal, hogy ez jó B terv, jobb, minthogyha mi kellene kitaláljunk valamit hirtelen. Viszont, visszatérve az időjárása, egyébként a vitorlázáshoz nem kell plusz harminc fok legyen és tűző nap. Hűvösebb, vagy kevésbé napfényes napon is ugyanúgy lehet vitorlázni és természetesen a vitorlázásnak a legjobb időjárás a szeled idő. Maximum ha túl hűvös van, akkor nem tudunk megállni fürdőzni. Úgy beszéltük, hogyha nincs kánikula, hanem kifejezetten hűvös van, és nem várható vihar vagy esőzés, akkor mindenképp vízre szállunk, csak a fürdőzés helyett a grillezést fogjuk kérni a tó közepén. Ez az opció nincs feltüntetve a lánybúcsús csomagok között, de a legénybúcsúnál szerepel, tehát ezek szerint nem kivitelezhetetlen. Mi pedig szoktunk járni grillezni, szóval még csak tapasztalatlanok sem vagyunk ezen a téren.

A telefonon egyébként megbeszéltük az útvonalat is: délelőtt 10-kor indulunk Siófokról Balatonfüred irányába. Balatonfüredén a sétányon megebédelünk aztán elindulunk visszafele; közben megállunk valahol fürdőzni a Balaton csoda szép vizében. Az estét pedig a vendéglőjükben kezdjük egy vacsorával, aztán a siófoki szórakozóhelyeken folytatjuk, majd a vitorláson alszunk. Másnap pedig wellness.

Szerencsére az időjárás tökéletes volt, úgyhogy semmit nem kellett változtatnunk a terven. Időben sikerült eljutnunk Siófokra Budapestről. Csodálatos júniusi nap volt, kellemesen meleg, tökéletes fürdőzésre, de nem a tikkasztó kánikula. A kapitányunk egy nagyon szimpatikus személy volt, aki vitorlázásunk elején nagyon sokat mesélt nekünk a balatoni vitorlázás történetéről, meg a tájakról, amiket látunk. Amikor pedig már kellően be voltunk csiccsentve és csak egymással szerettünk volna foglalkozni, akkor ezt tökéletesen érezte és nyugalomba hagyott minket. Gondolom már nagyon sok legény- és lánybúcsút végig nézett és meg van a tapasztalata, hogy meddig lehet jó fejnek lenni és mikor kell kilépni az összeszokott társaságból, és hagyni őket önfeledten szórakozni.

Csodás hétvége volt, istenien telt. Ajánlom mindenkinek. Néhány órára is lehet bérelni vitorlást, nem kell hozzá búcsúpartit tartani.

Back to Top