ZiZi
  • Home
  • /
  • Balatoni kiruccanás előtt nyári gumi csere

Balatoni kiruccanás előtt nyári gumi csere

Hamarosan itt a majális, hosszú hétvége, remek idő, ez a legmegfelelőbb egy kis kiruccanáshoz. Kitaláltuk a barátokkal, hogy ezen a hétvégén lemegyünk a Balatonra. Ezt körülbelül már március közepén megterveztük, és még akkor le is foglaltuk a szállást. Ahogyan ez ilyenkor szokott lenni, eleinte egy csomó ember benne van, hogy hurrá, persze, menjünk. Aztán eltelik egy hónap és sorra mondják le, különböző kifogásokkal. Úgy volt, hogy kilencen mennénk, amiből egyelőre öten maradtunk, de ki tudja, még ez alatt a hét alatt simán lemondhatja még valaki. Mivel öt embernek bőven elég egy autó, így arra jutottunk, hogy az enyémmel megyünk le, ugyanis annak a legnagyobb a csomagtartó része.

gumiabroncs árakAzért is választottuk a Balatont, mivel ott ismerek nem is egy olyan ételbárt, ahol remek a gasztronómia. Már csak a gondolattól, hogy hamarosan ott ehetek, összefut a nyál a számban. Ilyenkor első sorban a halas ételeket szeretem kipróbálni. Budapesten is vannak jó helyek, ahol nagyon jó halászlevet lehet enni, de ott azért ez más, valahogy sokkal finomabb. De az is lehet, hogy csak nekem esik jobban a vízpart láttán.

Szóval már nagyon izgatott voltam, meg vagyok most is, de rájöttem, hogy nincs nyári gumim. Vagyis van, hiszen még megmaradt a tavalyról, de eléggé elvannak már kopva, és úgy döntöttem, hogy én ezt nem merem újból feltenni az autómra. Mégis az első a biztonság. Azt azonban nem tudtam, hogy honnan szerezhetném be őket. Összehívtam a srácokat, hogy beszéljük meg, mi legyen. Menjünk esetleg valaki más autójával, vagy egyáltalán ők mit javasolnak. Az egyik haverom megkérdezte, hogy most hajlandó lennék-e áldozni arra, hogy új gumikat vegyek? Mert, ha igen, akkor ő tud egy nagyon jó helyet, ahonnan beszerezhetném a drágákat. Úgy voltam vele, hogy ha nem is most, akkor is előbb utóbb úgyis le kell cserélnem őket. Nem fogok egész nyáron a téli gumikkal járni. Azt pedig nem tehetem meg, hogy egyáltalán ne közlekedjek autóval. Nem csak azért, mert utálom a tömegközlekedést, hanem azért is, mert elég gyakran haza szoktam látogatni vidékre, a szüleimhez. Anyukám meg is haragudna rám, ha ezt nem tenném meg. Ha pedig mindig vonattal mennék, még drágábban is jönnék ki, plusz az út is sokkal hosszabb.

Így hát elfogadtam az ajánlatott, miszerint segít nekem új nyári gumikat beszerezni. Mondta, hogy ő már egy jó ideje nem jár ilyen üzletekbe, inkább megrendeli online. Kicsit meglepett ez a dolog, nem gondoltam volna, hogy már nyári gumikat is lehet rendelni a netről. Aztán rájöttem, hogy miért is ne lehetne? Szóval, mutatott egy oldalt, ahol most remek nyári gumiabroncs árak vannak. És tényleg, 30-50%-os kedvezményekkel várják az érdeklődőket. Azért ez nem semmi! Már nekem is jobban megjött a kedvem a vásárláshoz. Szóval megkerestem, hogy nekem milyen abroncsokra is lenne szükségem. Leszűkítettem a találatokat. ÉS hamar meg is találtam a számomra ideálist. Amíg nem kezdtem bele a keresésbe, addig nem is tudtam, hogy én tudok ilyeneket, hogy milyen méretekkel kell rendelkezzen, milyen legyen a teherbíró képessége, illetve a sebesség indexe. Minden bizonnyal egyszer megnéztem és megjegyeztem. De mivel ezzel nem foglalkozom nap, mint nap, csak félévente, így el is felejtem, hogy én ezeknek az adatoknak a tudatában vagyok. Tehát, miután behelyeztem a gumikat a kosárba és regisztráltam, már le is rendeltem. Nagyon egyszerű volt. Házhoz kértem, mivel mondta a haverom, hogy ő majd segít nekem fel is tenni őket. Ennyi segítség egy embertől. Nagyon jó érzés rájönni, hogy van kire számítanod.

Így, hogy megoldódott ez a szituáció is, nyugodtan bele vághatunk a hosszú hétvégébe. Már tényleg nagyon várom. A víz látványa mindig megnyugtat. Valamint, azok az ételek is, amik ott vannak, nagyon csábítóak. És még az időjárás is csodás lesz, legalábbis eddig azt jósolták. Úgy érzem, már semmi sem állhat az utunkba!

Back to Top