ZiZi
  • Home
  • /
  • Gyurma szállítás sürgősséggel – mindenhez (is) értek!

Gyurma szállítás sürgősséggel – mindenhez (is) értek!

Van az úgy, hogy az embernek 3 napja van annyi gyurmát beszerezni, amennyit eladdig nem is látott egyszerre. Csak elsőre tűnik lehetetlen küldetésnek. Nekem sikerült!

Van egy zseniális barátnőm, aki rendezvényeket szokott szervezni az ételbárban. Nem az az ideális helyszín, amit az embernek először eszébe jut, de Zsuzsi kiváló érzékkel nyúlt a témához és hétvégéről hétvégére plus forgalmat generál a helynek.

Most viszont elég nehéz helyzetbe került. Rábízták egy öt éves kislány születésnapját, ahová a szülők szinte az egész óvodát meginvitálták. A kislánynak két testvére van, mind a ketten ugyanabba az oviba járnak még, mint a pici. Csakhogy ő sokáig beteg volt. A közösség rengeteget segített nekik, ezt szerették volna egy partival viszonozni.

De vajon hogyan lehet lekötni ennyi gyereket? Ha nem vigyázunk, szétszedik az éttermet, unalmukban pedig ránk és magukra is veszélyesek lehetnek. És különben is! Szép emlékekre lenne szükségük, nem arra, hogy csak szaladgálni vagy unatkozni tudjanak.

Zsuzsi megoldotta!

Az utolsó pillanatban talált egy lelkes animátor lányt, aki vállalta, hogy lefoglalja a kicsiket. Igen, mind a 25 gyereket. Az ilyen ember aranyat ér!

Csakhogy három nappal a rendezvény előtt Zsuzsi pánikba esve telefonált:

  • Az animátor lánynak 3 kiló gyurmára van szüksége. De nem akármilyenre! Nagyon jó minőségű, bőrbarát gyurmára, amelyik nem allergizál és nem hagy foltot. Én azt se tudtam, hogy erre figyelni kell. De honnan szedjek három kilót? Három nap alatt?

Elsőre én is teljesen tájékozatlan voltam gyurma kérdésben, de értettem, hogy miért van szükség ilyen elővigyázatosságra. Zsuzsit nagyon tisztelem, úgyhogy megígértem, hogy segítek. De egyáltalán nem volt olyan könnyű, mint hittem.

A helyi játékboltokban összesen sem volt 3 kiló gyurma. A hipermarketben lett volna, de csak valami rossz minőségű, kellemetlen szagú gyurma – nem mertem volna egy gyerekpartira magammal vinni.

Utolsó kétségbeesésemben megkérdeztem egy óvónő ismerősömet, vajon ők honnan szokták beszerezni az ilyesmit. Ő végül tudott mutatni egy gyurma webáruházat. Igazából egy online játékbolt volt, ahonnan egészen jó áron lehetett nagy mennyiségű gyurmát rendelni.

  • Mi mindig ezt az áruházat használjuk, 20 ezer forint felett ingyenes a szállítás, teljesen biztonságosan lehet fizetni, korrekten számláznak… Ha valami fogyóeszközre van szüksége az ovinak, ezt szoktuk választani, mert viszonylag gyorsan megérkezik az áru és még jó minőségű is.

Gyorsan felkerestem a webáruházat, és láttam, hogy van olyan gyurma raktáron, amelyikre nekem is szükségem van. Kicsit bizonytalan voltam, úgyhogy azt találtam ki, hogy a telefonos rendelés opciót választom, hogy így kérdezni tudjak az operátortól. Bár nem reméltem, hogy a bonyolult gyurmás kérdéseimet meg tudja válaszolni. De meg tudta!

Gyurma

Kicsit nevetett, amikor hallotta, hogy három kiló gyurmáról lenne szó, de nagyon készségesen és kedvesen végigvezetett a rendelési folyamaton, még annak se volt akadálya, hogy Barionnal fizessek, pedig ezt sok helyen nem szokták kedvelni.

Tudtam tehát, hogy a gyurma raktáron van, de már csak alig 2,5 nap volt a rendezvényig, nagyon izgultam, hogy a csomag nem ér ide időben.

Már-már a terveket szőttem arra, hogy mit fogok kezdeni 3 kg gyurmával, amikor a futár csengetett és mosolyogva átadta a gondosan becsomagolt játékokat. Szegény, ha sejtette volna, mit tartalmaz a csomag!

Az animátor lány teljesen elégedett volt a gyurma minőségével. Elmondta, hogy tudja, hogy ezek nagyon apróságoknak tűnnek, de ennyi gyereknél különösen vigyázni kell arra, mivel dolgoznak: vannak gyurmák, amelyek könnyen allergiás reakciót váltanak ki, mérgezést okoznak, vagy csak simán elszínezik a bőrt vagy a ruhákat, amitől a szülők idegesek lesznek.

Látszott, hogy a lány nagyon érti a dolgát, mert a gyerekek nagyszerűen szórakoztak – a 3 kiló gyurma nemsokára egy díszes törpe várossá lényegült át a kezeik között, miközben az animátor egyre beljebb vitte őket a mesék területére. Régen láttam már ilyet!

A nap nem csak nekik, de még nekem és Zsuzsinak is csupa szép emléket hozott, örültem, hogy részese lehettem ennek a kalandnak. A lány megígérte, hogy ha alkalom adódik, még szívesen dolgozik velünk, nyitott lenne más rendezvényekre is. Büszkén mondtam, hogy én akkor vállalom az anyagok beszerzését – úgyis van egy remek lelőhelyem gyurma és játék tárgykörében.

 

Back to Top