ZiZi
  • Home
  • /
  • Ez a bár egy ideális hely az első megbeszéléshez

Ez a bár egy ideális hely az első megbeszéléshez

A barátaimmal úgy döntöttünk, hogy ideje végre saját vállalkozást kezdeni. Meglehetősen fiatalok vagyunk még, de ehhez képest bőven elég tapasztalattal rendelkezünk egy ilyen komoly dolognak az elkezdéséhez.

Összehívtam a többieket abba a külvárosi ételbárba, amit mindannyian annyira szeretünk. Ez egy nagyon kellemes kis hely, ahova én már középiskolás korom óta rendszeresen járok. Néhány éve ide szoktattam a barátaimat, így már ők rendszeresen ide járnak étkezni. Ez a hely evidens választásnak tűnt ahhoz, hogy átbeszéljük a terveinket.

Azért is jó ez az étterem, mert soha sincsenek túl sokan, és a zene is éppen csak annyira hangos, hogy az még ne legyen zavaró. Így ez tökéletes helyre arra, hogy az ételek élvezete mellett azért még beszélgetni is lehessen másokkal.

Összesen öten voltunk, így ennek megfelelően foglaltam asztalt. Kértem az ételbártól, hogy ha lehet, egy viszonylag eldugott helyre kapjuk az asztalunkat, hogy tényleg a lehető legnyugodtabban lehessünk, amit meg is tettek a kedvemért.

Mindenki időbe és rendben megérkezett. Láttam a többiek arcán a lelkesedést.

Előbb mindenki megrendelte magának az ételt és az italt. Azért is szeretem ezt az ételbárt, mert vannak hagyományos ételeik, de az étlapjukon lehet találni igazi különlegességeket is. Így akármihez is van kedvem, azt itt szinte biztosan megtalálom.

Én bécsi szeletet kértem magamnak, sült krumplival. Úgy szolgálják fel az ételt, ahogy kell: citrommal és vajjal a tetején. Én pontosan így szeretem. Imádom az olvadt vajat elkenni a rántott hússzeleten. Szerintem az ételeknél nagyon sokat számít az, hogy milyen a tálalás, és ezzel ez az ételbár is tökéletesen tisztában van. Még egy egyszerűbb ételt is képesek nagyon ízlésesen felszolgálni, így annak már a látványa is bőven elég ahhoz, hogy az embernek megjöjjön az étvágya.

A többiek hasonlóan jót falatoztak, mint én. Miután mindenki jól lakott, jöhetett a lényeg: átbeszélni a céges teendőket. A beszélgetés és a tervezgetés nagyon jól haladt, és számtalan kiváló javaslatot hallottam a többiektől.

Kiemelkedő fontossággal bírt azt, hogy megbeszéljük a cégalapítás feltételeivel kapcsolatos tudnivalókat. Mivel egyikünk sem volt teljesen tisztában ezzel a kérdéssel, kerestünk a neten egy weboldalt, ahol ezt részletesen tárgyalják. Ez a weblap egyébként a topcegalapitas.eu címen érhető el. Mikor elkezdtük együtt böngészni az oldalt, az elején csak az volt a célunk, hogy informálódjunk a cégalapítás követelményeiről, és akkor még nem is gondoltuk, hogy majd micsoda komoly segítséget is fog jelenti ez a szolgáltató a számunkra.

Az weboldalukon található cikknek már a címe is nagyon tetszett nekünk, ugyanis az azt ígérte, hogy pár nap alatt is lehetséges egy vállalatnak a megalapítása. Ehhez csak annyi a dolgunk, hogy öt darab szimpla lépést hajtsunk végre, melyeket itt külön-külön is taglalnak.

Általában minden az előkészítéssel kezdődik, és ez egy vállalatnak az elindításánál sincsen másképp. Itt gyakorlatilag az a dolgunk, hogy bizonyos fontos kérdéseket válaszoljunk meg saját magunknak.

Mi legyen a cégforma?

Ki legyen az ügyvezető?

Kik a tulajdonosok?

Ez csak néhány azokból az alapvető kérdésekből, melyekre tudni kell a választ ahhoz, hogy egyáltalán el lehessen kezdeni egy cég megalapításának a folyamatát.

Ha túl vagyunk a válaszoknak a kitalálásán, akkor jöhet a konzultáció és a formanyomtatványoknak a kitöltése. Az első konzultáció telefonon keresztül történik meg a szolgáltatóval, akik a szakértelmükkel és a tapasztalatukkal felvértezve segíteni fognak bárkinek, a még megmaradt kérdések megválaszolásában. A telefonos beszélgetést követően ki küldenek az ügyfeleknek egy formanyomtatványt, amit kitöltve vissza kell majd nekik küldeni.

Természetesen a későbbiekben személyes konzultációkra is sor kerülhet majd velük, így egyáltalán nem arról van szó, hogy csak a legelső, telefonos konzultációra kell hagyatkoznunk.

A harmadik lépés már úgy történik, hogy személyesen találkozunk ezzel a kiváló csapattal. A formanyomtatványt azért kellett előzőleg kitöltve visszaküldeni, hogy itt már gyorsan történjenek a dolgok. Itt tulajdonképpen a különböző iratok aláírása és ellenjegyzésére kerül sor. Ehhez a folyamathoz természetesen szükség van egy ügyvédre is, de azt ők biztosítanak a számunkra, így ezzel nem lesz egyáltalán gondunk.

Miután minden papírmunkát sikeresen elvégeztünk, onnantól kezdve nekünk tulajdonképpen már nincs sok dolgunk. Az ügyvédnek a feladata az, hogy az iratokat benyújtsa a cégbírósághoz. A cégbíróság ezután felveszi a kapcsolatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, akik kiállítanak egy adószámot a vállalatunk számára. Ez az adószámot végül megkapja a cégbíróság, akik így be tudják jegyezni hivatalosan is a vállalkozásunkat. Ez az egész folyamat jellemzően csak pár napot szokott igényelni.

A folyamat ötödik része az, hogy átvesszük a végzést. Ezt átvehetjük a szolgáltatónak az irodájában, de akár ki is küldik azt nekünk postán, ha az szimpatikusabb. Azért ezen kívül is marad pár fontos dolog, amit magunknak kell elintézni. Az egyik legfontosabb például az, hogy a bejegyzést követő nyolc napon belül meg kell nyitni a cég bankszámláját, és azon elhelyezni a törzstőkét. A Kereskedelmi és Iparkamarához is jelentkezni kell öt napon belül, ami a tagdíjnak a befizetésével is jár. Az is fontos, hogy legkésőbb tizenöt nap múlva jelentkezni kell a NAV irodájában is.

Nagyjából ez az, amit tudni kell a cégalapítás feltételei témájával kapcsolatban. Ez talán bonyolultnak tűnhet, de felesleges aggódni, ha ezt erre a szolgáltatóra bízzuk. Ők egy profi csapat, akikkel ezt az egészet ténylegesen letudhatjuk pár nap leforgása alatt.

Azonban nem csak ez az oka annak, hogy például mi is leszerződtünk velük. Amiről most beszélek, az a céges székhellyel kapcsolatos szolgáltatásuk, melyet igényeltünk a cégalapítás mellé. Ezzel olyan előnyhöz tudunk hozzájutni, ami megsokszorozza az esélyét annak, hogy a vállalkozásunk sikeres lehessen.

Két helyen is tudnak székhelyet biztosítani: Budapesten és Újlengyelben. Mindkettőnek meg vannak az előnyei és a jellemzői, de ezeket részletesen be fogják mutatni majd a konzultációk során, így biztosan a legjobb döntést hozzuk a választást illetően.

Mi a budapesti székhelyszolgáltatást választottuk. A cégünk egy nagyon menő címen van így bejelentve, ami bizony számít abban, hogy egy potenciális ügyfél minket választ-e vagy sem.

Ennek a szolgáltatásnak az ára hihetetlenül kedvező. Ez az összes eltörpül egy irodának a bérlése mellett. Ennek köszönhetően hatalmas pénzeket tudunk így megspórolni, aminek jobb helye van máshol a cégünk számára.

Így utólag belegondolva, kész szerencse, hogy megtaláltuk a weboldalukat abban az étteremben. A vállalkozásunk talán még csak el sem tudott volna indulni, ha ők nincsenek, de az legalábbis biztos, hogy sokkal tovább tartott volna ez az egész folyamat. Nekik hála, semmi akadálya nincs annak, hogy a vállalatunkat a csúcsra járassuk!

Back to Top