ZiZi
  • Home
  • /
  • Az új célcsoportunk: a motorosok

Az új célcsoportunk: a motorosok

Azon kevés vendéglátós egyike vagyok, akinek mindig van valamilyen terve, de soha nincs konkrét terve. Furán hangzik? Elmagyarázom.

Mindig is szerettem volna egy tematikus étteremet. Tudom, hogy ennek megvannak a maga veszélyei, hiszen ha egyetlen célközönséget célzok meg egy téma alapján, akkor valószínűleg a többitől elég rendesen elvágom magam. Kreativitás szempontjából tehát egy ilyen tök jó kihívás lenne, de üzlet szempontjából már nem olyan szerencsés. Mégis, ha egyszer lehetne, én mindenképp megpróbálnám.

Ez tehát egy terv. De nem egy konkrét terv, mert arról viszont fogalmam sincs, hogy pontosan milyen tematikát választanék.

Szerencsére az élet most úgy tűnik, megadta erre a választ: motoros ételbár leszünk!

Miért pont a motorosok?

Ki tudja milyen okból, talán az étterem elhelyezkedése miatt, de nagyon sok motoros tér be hozzánk, és ezt már a nyitás óta megfigyeltük az üzlettársammal. Volt olyan nap, amikor szinte csak motorok álltak a parkolónkban, és épp egy ilyen nap volt az is, amikor eldöntöttem: akkor ilyen lesz az egész étterem is.

Elkezdtem a neten kutatni, és motoros tematikájú dekorációkat keresni az étteremnek. Nem nagyon kívánok ennél többet tenni egyébként, bár a szakácsunk javasolta, hogy ha már így alakult, akkor az étlapot is átírhatnánk ennek megfelelően, és kitalálhatnánk motorosabb neveket az ételeknek (én ezt annyira nem támogatom, de a többieknek úgy látszik, tetszik az ötlet).

Mivel én is motorral járok, van némi ismeretségem ilyen téren, úgyhogy felkerestem néhány barátomat, hogy ők adjanak tanácsot. Ő viszont nem csak tanácsot adtak, hanem néhány régi, igazán szép motor alkatrészt, amit kitehetünk az étteremben bárhová: használni úgysem lehet már őket, de hangulatteremtésnek jó lesz.

A titkos indok: egy új motoros kabát

Több ismerősöm is megvádolt azzal, hogy csak azért találtam ki ezt az egész motoros dolgot, hogy vehessek magamnak egy új dzsekit, de ez nem így van. Az étterem ügye tényleg teljesen külön állt ettől, az viszont tényleg megfordult a fejemben, hogy a pincérek akár hordhatnának ilyen motoros kabátokat, pusztán a hangulat kedvéért. Az ötletet hamar leszavazták, én viszont azért gyorsan rendeltem magamnak egy újat a régi helyett, mert tény, hogy hónapokkal ezelőtt kinéztem már magamnak egyet a neten, de még nem volt szívem megvenni.

Hogy példát mutassak, szerintem én a motoros kabátomban fogok megjelenni minden alkalommal az éttermemben – csak nehogy összetévesszenek a saját pincéreim a vendégeimmel!

Back to Top